Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2006 19:54 - За кандидат-човеците - 1
Автор: anatoliy Категория: Технологии   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На всеки човек му се е случвало да изпадне в шок , да изпадне в сривове, да изпадне в страдание и дори нежелание да живее. Тогава на човек му просветва и започва да се замисля за смисъла на живота си, защо се е стигнало до това положение, какво е сгрешил. В този момен човек се пробужда. Това е най-благодатния момент, който за жалост хората не ценят и го смятат за нещо лошо. В този момент човек иска да ръководи живота си. Изправя се сам срещу себе си. И започва да търси изход от положението в което се намира и в което винаги се е намирал, но си е затварял очите за това.
В този миг човек търси нещо, за да му подскаже какво да направи, накъде да тръгне. Но изборът е заличен. А изборът е или да заспиш отново или да продължиш да се будиш. И тъй като изборът е заличен, то на пробудения системата предлага различни възможности за приспиване.
Но в общи линии се предлага медитацията като начин да бъдат приспани отново. А какво е медитацията. Според общоприетото, чрез нея се откъсваш, изпадаш в тишина и спокойствие. Чрез нея се постига отсъствие. А човек който отсъства, може ли да знае какво става с него и около него, може ли да бъде отговорен за живота си. Делата които си въобразява че са негови, действително не са. Те са програмирани да се случват в негово отсъствие. И тъй като самото пробуждане е вече присъствие, то се налага да ръководи собствените си действия. Но от друга страна отсъствието и бездействието е доста примамливо. Не правиш нищо, не си отговорен за нищо. Но все пак ти решаваш и би трябвало да знаеш че имаш избор.
Но системата е заличила избора и първото което ти представя е да медитираш. Можеш да използваш всичко за да медитираш, защото чрез повторението на каквото и да е , можеш да изпаднеш в хипноза, тоест в липса. И тогава в твое отсъствие влизат в тебе разни, не знам как да ги нарека и ти оправят проблемите, които са те довели до шок и до събуждане. И ти става добре и спокойно. Но най- добри и забелязващи се примери за системни агенти от този род са учителите и гурутата. От тях има много добри майстори, най- вече в Индия, но вече са плъзнали и по целия свят. Та там тези тренират като верни слуги на системата хиляди години. Проповядва се навсякъде, че не трябва да се мисли, а да се действа, че трябва да се остави човек на течението, че бог ще действа или действа вместо теб.
И тъй като заговорих за агенти, тук ще се изсипят купища от най-различен вид. Едните засипват темата с доводи и аргументи, че не си прав. Другите са от типа носители на вируси. Пишат или казват нещо безсмислено и ти го приемаш в комплект с това което не се вижда –вируса, и ти става зле. Това за агентите не е валидно само нета. Това се случва навсякъде и всекидневно. Трети те засипват с много информация, и целта на това е да се претовариш и да блокираш. При всички случаи целта е да бъдеш отстранен от себе си, дори и за кратко време. Но и краткото време стига за добра интервенция. После ще споменем и за други програми, поддържащи и грижещи се за системата... 

www.teoria1.com


Тагове:   кандидат,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: anatoliy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 36809
Постинги: 8
Коментари: 2
Гласове: 113
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930